GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
BIY-249 KÜLTÜR BALIKÇILIĞI Seçmeli Ders Grubu 2 3 3,00

Lisans


Türkçe


Balık yetiştiriciliği önemi ve gelişimi, alabalık, sazan kefal ve yılan balığı yetiştiriciliği, levrek yetiştiriciliği, Çipura yetiştiriciliğinin öğretimi, balık üretim sistemleri, su kaynağı ve özelliklerinin sınıflandırılması.


Prof. Dr. A. Yalçın TEPE


1 Balık yetiştiriciliği ve tarımsal kalkınmanın önemi
2 Balık üretim tesisleri
3 Su temini ve özelliklerinin sınıflandırması
4 Alabalık, sazan , kefal , yayın balığı yetiştiriciliği
5 Levrek yetiştiriciliği, çipura yetiştiriciliği

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Balık çiftliklerinin önemi Balık üretim sistemlerinin sınıflandırılması Su kaynağı ve özellikleri Tatlı su balık yetiştiriciliği Deniz balık yetiştiriciliği


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Balık yetiştiriciliğinin dünya ve ülkemizdeki durumu
2 Alan incelenmesi ve projelendirilmesi
3 Alabalık yetiştiriciliği
4 Sudak, turna ve yayın balığı yetiştiriciliği
5 Sazan ve tilapiyo yetiştiriciliği
6 Kefal yetiştiriciliği
7 Mersin balığı yetiştiriciliği
8 Ara sınav
9 Levrek yetiştiriciliği
10 Levrek yetiştiriciliği
11 Çipura yetiştiriciliği
12 Kalkan balığı yetiştiriciliği
13 Dil balığı ve pisi balığı yetiştiriciliği
14 Tavşan balığı yetiştiriciliği
15 Yetiştiricilik tesislerinin tasarımı
16 Final sınavı

Aquaculture: an introductory text R. R. Stickney Texas Sea Grant College Programme Texas A&M University College Station TX 77843 USA January 2005



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 6 3 18
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 2 7 14
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 3 10 30
Toplam İş Yükü (saat) 92

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
ÖÇ 1 5 5 5 5 5 4 5 4 4 4 3 3
ÖÇ 2 5 5 5 5 5 4 4 4 4 4 3 3
ÖÇ 3 5 5 5 5 5 4 4 4 4 4 3 3
ÖÇ 4 5 5 5 5 5 4 3 4 4 4 3 3
ÖÇ 5 5 5 5 5 5 4 4 4 4 4 3 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek