Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GT-426 | HUBUBAT TEKNOLOJİSİ | Seçmeli Ders Grubu | 4 | 7 | 5,00 |
Lisans
Türkçe
Tahılın,gıda bilimi ve teknolojisi açısından tüketim kolaylığı ve insan vücuduna besin maddesi olarak faydalılığı yönünden ön işleme tabi tutulmasının gerekliliğinin açıklanması.
Dr. Öğr. Üyesi Bahadır ATMACA
1 | Hububatın tanımı, önemi, Türkiye ve dünyadaki üretim ve tüketimi ile ilgili bilgiler. |
2 | Buğdayda kalitenin belirlenmesinde kullanılan kriterler hakkında bilgi. |
3 | Buğday haricindeki diğer tahıllarla ilgili bilgi. |
4 | Buğdayların depolanması ve öğütme teknolojisi hakkında bilgi. |
5 | Un, ekmek, makarna ve bisküvi sanayi ve üretim teknolojileri hakkında bilgi. |
6 | Un değirmenciliği |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Tüm tahıl çeşitlerinin morfolojisinden işlenmesine kadar olan kısımlar. Tahılın depolanması, tahılın teknolojik olarak işlenmesi.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Tahılın önemi, tahıl tanesinin yapısı | ||
2 | Tahılın depolanması | ||
3 | Tahılın depolanması | ||
4 | Buğdayda kalite takdiri ve standardizasyon | ||
5 | Buğdayda kalite takdiri ve standardizasyon | ||
6 | Un değirmenciliği | ||
7 | Un değirmenciliği | ||
8 | ARA SINAV | ||
9 | Un değirmenciliği | ||
10 | Un değirmenciliği | ||
11 | Ekmek yapım teknolojisi | ||
12 | Ekmek yapım teknolojisi | ||
13 | Sert ve yumuşak buğday ürünleri | ||
14 | Kahvaltılık tahıllar | ||
15 | Diğer tahılların değerlendirilmesi ve ekmek, makarna, bisküvi sanayi | ||
16 | FİNAL SINAVI |
Tahıl İşleme Teknolojisi Kitabı (Prof.Dr. Adem ELGÜN, Prof.Dr. Zeki ERTUGAY) Ocak 1995
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
Final Sınavı | 1 | 100 |
Toplam | 100 | |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Bütünleme Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Bireysel Çalışma | 5 | 9 | 45 |
Ev Ödevi | 10 | 10 | 100 |
Toplam İş Yükü (saat) | 148 |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | |
ÖÇ 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||
ÖÇ 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||
ÖÇ 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||
ÖÇ 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||
ÖÇ 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||
ÖÇ 6 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |