GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GT-426 HUBUBAT TEKNOLOJİSİ Seçmeli Ders Grubu 4 7 5,00

Lisans


Türkçe


Tahılın,gıda bilimi ve teknolojisi açısından tüketim kolaylığı ve insan vücuduna besin maddesi olarak faydalılığı yönünden ön işleme tabi tutulmasının gerekliliğinin açıklanması.


Dr. Öğr. Üyesi Bahadır ATMACA


1 Hububatın tanımı, önemi, Türkiye ve dünyadaki üretim ve tüketimi ile ilgili bilgiler.
2 Buğdayda kalitenin belirlenmesinde kullanılan kriterler hakkında bilgi.
3 Buğday haricindeki diğer tahıllarla ilgili bilgi.
4 Buğdayların depolanması ve öğütme teknolojisi hakkında bilgi.
5 Un, ekmek, makarna ve bisküvi sanayi ve üretim teknolojileri hakkında bilgi.
6 Un değirmenciliği

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Tüm tahıl çeşitlerinin morfolojisinden işlenmesine kadar olan kısımlar. Tahılın depolanması, tahılın teknolojik olarak işlenmesi.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Tahılın önemi, tahıl tanesinin yapısı
2 Tahılın depolanması
3 Tahılın depolanması
4 Buğdayda kalite takdiri ve standardizasyon
5 Buğdayda kalite takdiri ve standardizasyon
6 Un değirmenciliği
7 Un değirmenciliği
8 ARA SINAV
9 Un değirmenciliği
10 Un değirmenciliği
11 Ekmek yapım teknolojisi
12 Ekmek yapım teknolojisi
13 Sert ve yumuşak buğday ürünleri
14 Kahvaltılık tahıllar
15 Diğer tahılların değerlendirilmesi ve ekmek, makarna, bisküvi sanayi
16 FİNAL SINAVI

Tahıl İşleme Teknolojisi Kitabı (Prof.Dr. Adem ELGÜN, Prof.Dr. Zeki ERTUGAY) Ocak 1995



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Bütünleme Sınavı 1 1 1
Bireysel Çalışma 5 9 45
Ev Ödevi 10 10 100
Toplam İş Yükü (saat) 148

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8
ÖÇ 1 5 5 5 5 5
ÖÇ 2 5 5 5 5 5
ÖÇ 3 5 5 5 5 5
ÖÇ 4 5 5 5 5 5
ÖÇ 5 5 5 5 5 5
ÖÇ 6 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek