| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| GT-426 | HUBUBAT TEKNOLOJİSİ | Seçmeli Ders Grubu | 4 | 7 | 5,00 |
Lisans
Türkçe
Tahılın,gıda bilimi ve teknolojisi açısından tüketim kolaylığı ve insan vücuduna besin maddesi olarak faydalılığı yönünden ön işleme tabi tutulmasının gerekliliğinin açıklanması.
Dr. Öğr. Üyesi Bahadır ATMACA
| 1 | Hububatın tanımı, önemi, Türkiye ve dünyadaki üretim ve tüketimi ile ilgili bilgiler. |
| 2 | Buğdayda kalitenin belirlenmesinde kullanılan kriterler hakkında bilgi. |
| 3 | Buğday haricindeki diğer tahıllarla ilgili bilgi. |
| 4 | Buğdayların depolanması ve öğütme teknolojisi hakkında bilgi. |
| 5 | Un, ekmek, makarna ve bisküvi sanayi ve üretim teknolojileri hakkında bilgi. |
| 6 | Un değirmenciliği |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Tüm tahıl çeşitlerinin morfolojisinden işlenmesine kadar olan kısımlar. Tahılın depolanması, tahılın teknolojik olarak işlenmesi.
| Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
|---|---|---|---|
| 1 | Tahılın önemi, tahıl tanesinin yapısı | ||
| 2 | Tahılın depolanması | ||
| 3 | Tahılın depolanması | ||
| 4 | Buğdayda kalite takdiri ve standardizasyon | ||
| 5 | Buğdayda kalite takdiri ve standardizasyon | ||
| 6 | Un değirmenciliği | ||
| 7 | Un değirmenciliği | ||
| 8 | ARA SINAV | ||
| 9 | Un değirmenciliği | ||
| 10 | Un değirmenciliği | ||
| 11 | Ekmek yapım teknolojisi | ||
| 12 | Ekmek yapım teknolojisi | ||
| 13 | Sert ve yumuşak buğday ürünleri | ||
| 14 | Kahvaltılık tahıllar | ||
| 15 | Diğer tahılların değerlendirilmesi ve ekmek, makarna, bisküvi sanayi | ||
| 16 | FİNAL SINAVI |
Tahıl İşleme Teknolojisi Kitabı (Prof.Dr. Adem ELGÜN, Prof.Dr. Zeki ERTUGAY) Ocak 1995
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | Adet | Değer |
|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | Adet | Değer |
| Final Sınavı | 1 | 100 |
| Toplam | 100 | |
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
| Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
| Bütünleme Sınavı | 1 | 1 | 1 |
| Bireysel Çalışma | 5 | 9 | 45 |
| Ev Ödevi | 10 | 10 | 100 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 148 | ||
| PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | |
| ÖÇ 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||
| ÖÇ 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||
| ÖÇ 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||
| ÖÇ 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||
| ÖÇ 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | |||
| ÖÇ 6 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |