GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GT-330 MEYVE VE SEBZE ÇEŞİT BİLİMİ Seçmeli Ders Grubu 3 6 3,00

Lisans



Öğrencilerin bitkisel gıdalar hakkında temel ve sistematik bilgi almalarını sağlamak


Doç. Dr. Oksal MACAR


1 Meyve ve sebzelerin tanımlanması
2 Meyvelerin sınıflandırılması
3 Meyve ve sebzeler arasındaki farklılıkların belirlenmesi
4 Meyve ve sebzelerin gıda olarak önemi
5 Meyve ve sebzelerin mevcut ve gelecekteki gıda sektörü için önemi

Birinci Öğretim



Yok


Meyve ve sebzelerin botanik ve sistematik özelliklerinin tanımlanması


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Meyve ve sebzelerin tanımlanması
2 Bazı botanik tanımların verilmesi
3 Meyve ve sebzelerin sistematik özellikleri
4 Meyve ve sebzelerin sistematik özellikleri
5 Meyve ve sebzelerin sistematik özellikleri
6 Yaprağı yenen sebzeler
7 Kökü ve gövdesi yenen sebzeler
8 ara sınav
9 Meyve gelişim fizyolojisi
10 Meyve gelişim fizyolojisinde hormonların önemi
11 Tohum gelişim fizyolojisi
12 Meyve ve sebzelerin sağlık açısından önemi
13 Meyve ve sebzelerde bulunan antioksidanlar
14 Gıda sektöründe meyve ve sebzelerin önemi
15 Gıda sektöründe meyve ve sebzelerin önemi
16 Final Sınavı

Ders notları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri Adet Değer
Ara Sınav 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri Adet Değer
Final Sınavı 1 100
Toplam 100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Tartışma 14 1 14
Soru-Yanıt 14 1 14
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 15 15
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 15 15
Toplam İş Yükü (saat) 88

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8
ÖÇ 1 3
ÖÇ 2 3
ÖÇ 3 3
ÖÇ 4 3
ÖÇ 5 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek