GERİ DÖN

Lisans Programları


Turizm Fakültesi - Gastronomi ve Mutfak Sanatları - - Gastronomi ve Mutfak Sanatları



Program Tanımları

Turizm Fakültesi, Giresun Üniversitesi Senatosunun 20.09.2012 tarih ve 73-3 Karar Sayılı talebi üzerine, 16 Mayıs 2013 tarih ve 28649 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2013/4624 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü 2020-2021 eğitim- öğretim yılı güz yarıyılında, öğrenci alarak lisans eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı), derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4,00 üzerinden en az 2,0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında lisans diploması verilir.

Lisans derecesi

AYT sınavı sonucuna göre sözel puan türünden adaylar kabul edilecektir.

Giresun Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. İlgili yüksekokul/fakülte/enstitü yönetim kurulu tarafından ders içeriğinin onaylanması ve süresi içinde başvurulması durumunda öğrenciler, derslerden muaf tutulacaktır.

Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün amacı konaklama ve yiyecek-içecek işletmeleri için nitelikli yönetici şefler (aşçılar) yetiştirmektedir. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler, biri İngilizce olmak üzere iki yabancı dil, bilgi teknolojileri, turizm sektörü ve turizm işletmeleri, modern işletmecilik ve yöneticilik, Türk mutfağı, uluslar arası mutfaklar, beslenme ilkeleri, gıda bilimi ve teknolojisi, yiyecek-içecek üretimi ile ilgili bilgi ve becerilerle donatılmaktadır.

Program mezunları turizm endüstrisinin üretim, pazarlama, araştırma-geliştirme, yönetim gibi değişik alanlarında iş olanağı bulabilmektedir. Ayrıca KPSS’den gereken puanı almaları durumunda kamu kurum ve kuruluşlarında da çalışabilmektedirler.

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.

Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli “Ders Öğretim Planında ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.

Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek.

Tam Zamanlı

Adres: Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Uğurca Mahallesi Yayla/5 Sokağı Dış Kapı no: 3 PK:28902 Keşap Giresun Telefon: +90 454 310 1875 Faks: +90 454 310 1880 E-Posta: turizm@giresun.edu.tr

Fakültemizde Rekreasyon Yönetimi bölümü ile birlikte kullanılan yeteri sayı ve kapasitede teorik ve uygulamalı dersler için sınıfları ile açık ve kapalı etkinlik alanları bulunmaktadır. Ayrıca Uygulama alanı olarak 2 adet uygulama mutfağı, 1 adet yemek pişirim alanı, 1 adet yemek servis alanı ve 1 adet bilgisayar laboratuvarı vardır.


Program Çıktıları

1 Gastronomi alanındaki güncel bilgilere ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
2 Gastronomi alanında faaliyet gösteren örgütlerin iç ve dış çevrelerindeki değişimleri takip eder, akılcı analizler yapar, yorumlar, karar verir ve değişimlere uyum sağlar.
3 Gastronomi ile ilgili temel değer ve ilkeleri izleyebilme, bunlara uygun davranabilme; iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olabilme.
4 Gastronomi alanı ile ilgili hizmet süreçlerini, tüketici ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ve tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir ve hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm önerir.
5 Gastronomi alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan problemleri çözer içinde bulunduğu ekipte sorumluluk alır.
6 Gıda bilimi, beslenme ilkeleri ve gıda kalite kontrolü konusunda bilgi sahibi olur.
7 Bir yiyecek içecek işletmesinin maliyet kontrolü, menü maliyeti ve fiyatlandırmasını yapabilir.
8 Ulusal ve yabancı mutfaklar konusunda bilgi sahibi olur.
9 Yiyecek içecek işletmesindeki bütün araç ve gereçlerin kullanımı hakkında bilgi sahibi olur.
10 Gastronomi ile ilgili gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, uygulamada ve mesleğinde kullanır.
11 Gastronomi alanında yürütülen projelerde katılımcı olarak görev alarak, projenin hedeflerine uygun sorumluluk alabilir ve proje yürütebilir.
12 Gastronomi alanı ile ilgili rapor hazırlar, bilgi, tartışma ve analizleri uzmanlara ve alan dışındakilere sunar.
13 Hizmet alanı, iş ve mesleği ile ilgili olarak en az bir yabancı dilde an az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde yenilikleri takip eder ve iletişim kurar.
14 Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olur.
15 Bir yiyecek içecek işletmesini etkin bir şekilde yönetebilecek yönetim teorilerini ve uygulamalarını bilir ve uygular.
16 Gastronomi alanı ile ilgili toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar

Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2020

Program Çıktıları

1 Gastronomi alanındaki güncel bilgilere ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur.
2 Gastronomi alanında faaliyet gösteren örgütlerin iç ve dış çevrelerindeki değişimleri takip eder, akılcı analizler yapar, yorumlar, karar verir ve değişimlere uyum sağlar.
3 Gastronomi ile ilgili temel değer ve ilkeleri izleyebilme, bunlara uygun davranabilme; iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olabilme.
4 Gastronomi alanı ile ilgili hizmet süreçlerini, tüketici ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ve tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir ve hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm önerir.
5 Gastronomi alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan problemleri çözer içinde bulunduğu ekipte sorumluluk alır.
6 Gıda bilimi, beslenme ilkeleri ve gıda kalite kontrolü konusunda bilgi sahibi olur.
7 Bir yiyecek içecek işletmesinin maliyet kontrolü, menü maliyeti ve fiyatlandırmasını yapabilir.
8 Ulusal ve yabancı mutfaklar konusunda bilgi sahibi olur.
9 Yiyecek içecek işletmesindeki bütün araç ve gereçlerin kullanımı hakkında bilgi sahibi olur.
10 Gastronomi ile ilgili gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, uygulamada ve mesleğinde kullanır.
11 Gastronomi alanında yürütülen projelerde katılımcı olarak görev alarak, projenin hedeflerine uygun sorumluluk alabilir ve proje yürütebilir.
12 Gastronomi alanı ile ilgili rapor hazırlar, bilgi, tartışma ve analizleri uzmanlara ve alan dışındakilere sunar.
13 Hizmet alanı, iş ve mesleği ile ilgili olarak en az bir yabancı dilde an az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde yenilikleri takip eder ve iletişim kurar.
14 Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olur.
15 Bir yiyecek içecek işletmesini etkin bir şekilde yönetebilecek yönetim teorilerini ve uygulamalarını bilir ve uygular.
16 Gastronomi alanı ile ilgili toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GSM-101 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I Zorunlu 2 - - 3
GSM-103 Türkçe TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 - - 3
GSM-105 Türkçe İNGİLİZCE-I Zorunlu 6 - - 6
GSM-109 Türkçe GASTRONOMİYE GİRİŞ Zorunlu 3 - - 5
GSM-113 Türkçe İŞ GÜVENLİĞİ ve İLK YARDIM Zorunlu 2 - - 3
GSM-115 Türkçe BESLENME İLKELERİ Zorunlu 3 - - 4
GSM-117 Türkçe MATEMATİK Zorunlu 3 - - 4
OSD-SEC-1 Türkçe ORTAK SEÇMELİ - I Seçmeli 2 - - -
Toplam 23 0 0 28
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GSM-102 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II Zorunlu 2 - - 3
GSM-104 Türkçe TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 - - 3
GSM-106 Türkçe İNGİLİZCE-II Zorunlu 6 - - 6
GSM-108 Türkçe TURİZME GİRİŞ Zorunlu 3 - - 3
GSM-110 Türkçe MUTFAK TERMİNOLOJİSİ Zorunlu 2 - - 3
GSM-116 Türkçe FİNANSAL OKURYAZARLIK Zorunlu 3 - - 3
GSM-118 Türkçe GIDA GÜVENLİĞİ ve MUTFAK HİJYENİ Zorunlu 3 - - 4
GSM-120 Türkçe GENEL İŞLETME Zorunlu 3 - - 5
Toplam 24 0 0 30
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GSM-201 Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE-I Zorunlu 4 - - 6
GSM-203 Türkçe TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI-I Zorunlu 2 2 - 6
GSM-205 Türkçe MUTFAK YÖNETİMİ Zorunlu 3 - - 4
GSM-209 Türkçe GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ Zorunlu 3 - - 3
GSM-215 Türkçe YÖNETİM ve ORGANİZASYON Zorunlu 3 - - 4
GSM-217 Türkçe MUHASEBE Zorunlu 3 - - 3
GSM-219 Türkçe SERVİS TEKNİKLERİ Zorunlu 2 1 - 4
Toplam 20 3 0 30
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GSM-202 Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE-II Zorunlu 4 - - 6
GSM-204 Türkçe TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI-II Zorunlu 2 2 - 6
GSM-208 Türkçe MENÜ PLANLAMA Zorunlu 2 - - 3
GSM-210 Türkçe YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMİ Zorunlu 1 2 - 4
GSM-216 Türkçe PAZARLAMA Zorunlu 3 - - 4
GSM-218 Türkçe YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ Zorunlu 3 - - 3
GSM-220 Türkçe ÇAĞDAŞ YÖNETİM TEKNİKLERİ Zorunlu 3 - - 4
Toplam 18 4 0 30
5. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GASMSSEC-V Türkçe GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ-V Seçmeli - - - -
GASMSSEC-YDIL-V Türkçe GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ-V Seçmeli - - - -
GSM-301 Türkçe İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ Zorunlu 3 - - 3
GSM-303 Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE-III Zorunlu 4 - - 6
GSM-305 Türkçe UNLU MAMULLER VE PASTACILIK-I Zorunlu 2 2 - 6
GSM-307 Türkçe ANADOLU MUTFAĞI-I Zorunlu 2 2 - 5
Toplam 11 4 0 20
6. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GASMSSEC-VI Türkçe GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ-VI Seçmeli - - - -
GASMSSEC-YDIL-VI Türkçe GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ-VI Seçmeli - - - -
GSM-302 Türkçe İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK Zorunlu 3 - - 3
GSM-304 Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE-IV Zorunlu 4 - - 6
GSM-306 Türkçe UNLU MAMULLER VE PASTACILIK-II Zorunlu 2 2 - 6
GSM-308 Türkçe ANADOLU MUTFAĞI-II Zorunlu 2 2 - 5
Toplam 11 4 0 20
7. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GASMSSEC-VII Türkçe GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ-VII Seçmeli - - - -
GASMSSEC-YDIL-VII Türkçe GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ-VII Seçmeli - - - -
GSM-401 Türkçe MESLEKİ İNGLİZCE-V Zorunlu 4 - - 6
GSM-403 Türkçe DÜNYA MUTFAĞI-I Zorunlu 2 2 - 5
Toplam 6 2 0 11
8. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GASMSSEC-VIII Türkçe GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ-VIII Seçmeli - - - -
GASMSSEC-YDIL-VIII Türkçe GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ-VIII Seçmeli - - - -
GSM-402 Türkçe MESLEKİ İNGLİZCE-VI Zorunlu 4 - - 6
GSM-404 Türkçe DÜNYA MUTFAĞI-II Zorunlu 2 2 - 5
Toplam 6 2 0 11
OSD-SEC-1 - ORTAK SEÇMELİ - I
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
OSD-01 Türkçe TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ Seçmeli 2 - - 2
OSD-02 Türkçe İŞ AHLAKI VE DEĞERLER EĞİTİMİ Seçmeli 2 - - 2
OSD-03 Türkçe KADIN VE AİLE HAYATI Seçmeli 2 - - 2
OSD-04 Türkçe KARİYER PLANLAMA Seçmeli 2 - - 2
GASMSSEC-V - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ-V
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GSM-309 Türkçe YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ Seçmeli 3 - - 3
GSM-311 Türkçe GIDA SATIN ALMA Seçmeli 3 - - 3
GSM-313 Türkçe DENİZ MAHSULLERİ Seçmeli 1 2 - 3
GSM-315 Türkçe İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ Seçmeli 1 2 - 3
GSM-417 Türkçe ŞEKER SÜSLEME VE ÇİKOLATA YAPIMI Seçmeli 1 2 - 3
GASMSSEC-YDIL-V - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ-V
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GSMSEC-301 Türkçe RUSÇA-I Seçmeli 4 - - 4
GSMSEC-303 Türkçe İTALYANCA-I Seçmeli 4 - - 4
GSMSEC-305 Türkçe İSPANYOLCA-I Seçmeli 4 - - 4
GSMSEC-307 Türkçe ALMANCA-I Seçmeli 4 - - 4
GASMSSEC-VI - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ-VI
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GSM-310 Türkçe İLERİ EKMEK VE PASTACILIK UYGULAMALARI Seçmeli 1 2 - 3
GSM-312 Türkçe İÇECEK TEKNOLOJİSİ Seçmeli 1 2 - 3
GSM-314 Türkçe GASTRONOMİ COĞRAFYASI Seçmeli 2 1 - 3
GSM-316 Türkçe VEJETERYAN VE VEGAN MUTFAK Seçmeli 1 2 - 3
GSM-318 Türkçe MEKAN TASARIMI VE KONSEPT GELİŞTİRME Seçmeli 1 2 - 3
GASMSSEC-YDIL-VI - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ-VI
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GSMSEC-302 Türkçe RUSÇA-II Seçmeli 4 - - 4
GSMSEC-304 Türkçe İTALYANCA-II Seçmeli 4 - - 4
GSMSEC-306 Türkçe İSPANYOLCA-II Seçmeli 4 - - 4
GSMSEC-308 Türkçe ALMANCA-II Seçmeli 4 - - 4
GASMSSEC-VII - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ-VII
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GSM-317 Türkçe SOĞUK MUTFAK UYGULAMALARI Seçmeli 1 2 - 5
GSM-405 Türkçe OSMANLI SARAY MUTFAĞI Seçmeli 1 2 - 5
GSM-407 Türkçe GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 3 - - 5
GSM-409 Türkçe YEME İÇME SEKTÖRÜNDE YENİ EĞİLİMLER Seçmeli 1 2 - 5
GSM-411 Türkçe YEMEĞİN KÜLTÜREL TARİHİ Seçmeli 3 - - 5
GSM-413 Türkçe GRUP DİNAMİĞİ VE LİDERLİK Seçmeli 3 - - 5
GSM-415 Türkçe DOĞU KARADENİZ'İN YEREL DEĞERLERİ Seçmeli 1 2 - 5
GASMSSEC-YDIL-VII - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ-VII
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GSMSEC-401 Türkçe RUSÇA-III Seçmeli 4 - - 4
GSMSEC-403 Türkçe İTALYANCA-III Seçmeli 4 - - 4
GSMSEC-405 Türkçe İSPANYOLCA-III Seçmeli 4 - - 4
GSMSEC-407 Türkçe ALMANCA-III Seçmeli 4 - - 4
GASMSSEC-VIII - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ-VIII
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GSM-406 Türkçe YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI Seçmeli 1 2 - 5
GSM-408 Türkçe ÇAY VE KAHVE KÜLTÜRÜ Seçmeli 1 2 - 5
GSM-410 Türkçe MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 5
GSM-412 Türkçe BANKET VE ORGANİZASYON Seçmeli 1 2 - 5
GSM-414 Türkçe YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞI Seçmeli 1 2 - 5
GSM-416 Türkçe AROMATİK BİTKİLER VE BAHARATLAR Seçmeli 1 2 - 5
GSM-418 Türkçe ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ Seçmeli 3 - - 5
GSM-420 Türkçe SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ Seçmeli 1 2 - 5
GASMSSEC-YDIL-VIII - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ-VIII
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
GSMSEC-402 Türkçe RUSÇA-IV Seçmeli 4 - - 4
GSMSEC-404 Türkçe İTALYANCA-IV Seçmeli 4 - - 4
GSMSEC-406 Türkçe İSPANYOLCA-IV Seçmeli 4 - - 4
GSMSEC-408 Türkçe ALMANCA-IV Seçmeli 4 - - 4