Turizm Fakültesi, Giresun Üniversitesi Senatosunun 20.09.2012 tarih ve 73-3 Karar Sayılı talebi üzerine, 16 Mayıs 2013 tarih ve 28649 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2013/4624 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü 2020-2021 eğitim- öğretim yılı güz yarıyılında, öğrenci alarak lisans eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır.
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı), derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4,00 üzerinden en az 2,0 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında lisans diploması verilir.
Lisans derecesi
AYT sınavı sonucuna göre sözel puan türünden adaylar kabul edilecektir.
Giresun Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler bazı derslerden belirli yönetmelikler çerçevesinde muaf olabilirler. İlgili yüksekokul/fakülte/enstitü yönetim kurulu tarafından ders içeriğinin onaylanması ve süresi içinde başvurulması durumunda öğrenciler, derslerden muaf tutulacaktır.
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünün amacı konaklama ve yiyecek-içecek işletmeleri için nitelikli yönetici şefler (aşçılar) yetiştirmektedir. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler, biri İngilizce olmak üzere iki yabancı dil, bilgi teknolojileri, turizm sektörü ve turizm işletmeleri, modern işletmecilik ve yöneticilik, Türk mutfağı, uluslar arası mutfaklar, beslenme ilkeleri, gıda bilimi ve teknolojisi, yiyecek-içecek üretimi ile ilgili bilgi ve becerilerle donatılmaktadır.
Program mezunları turizm endüstrisinin üretim, pazarlama, araştırma-geliştirme, yönetim gibi değişik alanlarında iş olanağı bulabilmektedir. Ayrıca KPSS’den gereken puanı almaları durumunda kamu kurum ve kuruluşlarında da çalışabilmektedirler.
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli “Ders Öğretim Planında ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak için 4.00 üzerinden en az 2.0 ağırlıklı not ortalaması elde etmek.
Tam Zamanlı
Adres: Giresun Üniversitesi Turizm Fakültesi Uğurca Mahallesi Yayla/5 Sokağı Dış Kapı no: 3 PK:28902 Keşap Giresun Telefon: +90 454 310 1875 Faks: +90 454 310 1880 E-Posta: turizm@giresun.edu.tr
Fakültemizde Rekreasyon Yönetimi bölümü ile birlikte kullanılan yeteri sayı ve kapasitede teorik ve uygulamalı dersler için sınıfları ile açık ve kapalı etkinlik alanları bulunmaktadır. Ayrıca Uygulama alanı olarak 2 adet uygulama mutfağı, 1 adet yemek pişirim alanı, 1 adet yemek servis alanı ve 1 adet bilgisayar laboratuvarı vardır.
| 1 | Gastronomi alanındaki güncel bilgilere ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur. |
| 2 | Gastronomi alanında faaliyet gösteren örgütlerin iç ve dış çevrelerindeki değişimleri takip eder, akılcı analizler yapar, yorumlar, karar verir ve değişimlere uyum sağlar. |
| 3 | Gastronomi ile ilgili temel değer ve ilkeleri izleyebilme, bunlara uygun davranabilme; iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olabilme. |
| 4 | Gastronomi alanı ile ilgili hizmet süreçlerini, tüketici ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ve tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir ve hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm önerir. |
| 5 | Gastronomi alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan problemleri çözer içinde bulunduğu ekipte sorumluluk alır. |
| 6 | Gıda bilimi, beslenme ilkeleri ve gıda kalite kontrolü konusunda bilgi sahibi olur. |
| 7 | Bir yiyecek içecek işletmesinin maliyet kontrolü, menü maliyeti ve fiyatlandırmasını yapabilir. |
| 8 | Ulusal ve yabancı mutfaklar konusunda bilgi sahibi olur. |
| 9 | Yiyecek içecek işletmesindeki bütün araç ve gereçlerin kullanımı hakkında bilgi sahibi olur. |
| 10 | Gastronomi ile ilgili gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, uygulamada ve mesleğinde kullanır. |
| 11 | Gastronomi alanında yürütülen projelerde katılımcı olarak görev alarak, projenin hedeflerine uygun sorumluluk alabilir ve proje yürütebilir. |
| 12 | Gastronomi alanı ile ilgili rapor hazırlar, bilgi, tartışma ve analizleri uzmanlara ve alan dışındakilere sunar. |
| 13 | Hizmet alanı, iş ve mesleği ile ilgili olarak en az bir yabancı dilde an az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde yenilikleri takip eder ve iletişim kurar. |
| 14 | Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olur. |
| 15 | Bir yiyecek içecek işletmesini etkin bir şekilde yönetebilecek yönetim teorilerini ve uygulamalarını bilir ve uygular. |
| 16 | Gastronomi alanı ile ilgili toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder. |
| 1 | Gastronomi alanındaki güncel bilgilere ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olur. |
| 2 | Gastronomi alanında faaliyet gösteren örgütlerin iç ve dış çevrelerindeki değişimleri takip eder, akılcı analizler yapar, yorumlar, karar verir ve değişimlere uyum sağlar. |
| 3 | Gastronomi ile ilgili temel değer ve ilkeleri izleyebilme, bunlara uygun davranabilme; iş güvenliği, işçi sağlığı, sosyal güvenlik hakları, kalite kontrol ve yönetimi konularında yeterli bilgi ve bilince sahip olabilme. |
| 4 | Gastronomi alanı ile ilgili hizmet süreçlerini, tüketici ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda ve tüketiciyi tatmin edecek biçimde yerine getirir, değerlendirir, geliştirir ve hizmet sürecini etkileyecek sorunlara çözüm önerir. |
| 5 | Gastronomi alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan problemleri çözer içinde bulunduğu ekipte sorumluluk alır. |
| 6 | Gıda bilimi, beslenme ilkeleri ve gıda kalite kontrolü konusunda bilgi sahibi olur. |
| 7 | Bir yiyecek içecek işletmesinin maliyet kontrolü, menü maliyeti ve fiyatlandırmasını yapabilir. |
| 8 | Ulusal ve yabancı mutfaklar konusunda bilgi sahibi olur. |
| 9 | Yiyecek içecek işletmesindeki bütün araç ve gereçlerin kullanımı hakkında bilgi sahibi olur. |
| 10 | Gastronomi ile ilgili gelişmeleri ve uygulamaları takip eder, uygulamada ve mesleğinde kullanır. |
| 11 | Gastronomi alanında yürütülen projelerde katılımcı olarak görev alarak, projenin hedeflerine uygun sorumluluk alabilir ve proje yürütebilir. |
| 12 | Gastronomi alanı ile ilgili rapor hazırlar, bilgi, tartışma ve analizleri uzmanlara ve alan dışındakilere sunar. |
| 13 | Hizmet alanı, iş ve mesleği ile ilgili olarak en az bir yabancı dilde an az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyinde yenilikleri takip eder ve iletişim kurar. |
| 14 | Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olur. |
| 15 | Bir yiyecek içecek işletmesini etkin bir şekilde yönetebilecek yönetim teorilerini ve uygulamalarını bilir ve uygular. |
| 16 | Gastronomi alanı ile ilgili toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket eder. |
| 1. Dönem | ||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| GSM-101 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
| GSM-103 | Türkçe | TÜRK DİLİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
| GSM-105 | Türkçe | İNGİLİZCE-I | Zorunlu | 6 | - | - | 6 | |
| GSM-109 | Türkçe | GASTRONOMİYE GİRİŞ | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
| GSM-113 | Türkçe | İŞ GÜVENLİĞİ ve İLK YARDIM | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
| GSM-115 | Türkçe | BESLENME İLKELERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
| GSM-117 | Türkçe | MATEMATİK | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
| OSD-SEC-1 | Türkçe | ORTAK SEÇMELİ - I | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
| Toplam | 23 | 0 | 0 | 28 | ||||
| 2. Dönem | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| GSM-102 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
| GSM-104 | Türkçe | TÜRK DİLİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
| GSM-106 | Türkçe | İNGİLİZCE-II | Zorunlu | 6 | - | - | 6 | |
| GSM-108 | Türkçe | TURİZME GİRİŞ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
| GSM-110 | Türkçe | MUTFAK TERMİNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
| GSM-116 | Türkçe | FİNANSAL OKURYAZARLIK | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
| GSM-118 | Türkçe | GIDA GÜVENLİĞİ ve MUTFAK HİJYENİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
| GSM-120 | Türkçe | GENEL İŞLETME | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
| Toplam | 24 | 0 | 0 | 30 | ||||
| 3. Dönem | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| GSM-201 | Türkçe | MESLEKİ İNGİLİZCE-I | Zorunlu | 4 | - | - | 6 | |
| GSM-203 | Türkçe | TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI-I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 6 | |
| GSM-205 | Türkçe | MUTFAK YÖNETİMİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
| GSM-209 | Türkçe | GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
| GSM-215 | Türkçe | YÖNETİM ve ORGANİZASYON | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
| GSM-217 | Türkçe | MUHASEBE | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
| GSM-219 | Türkçe | SERVİS TEKNİKLERİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
| Toplam | 20 | 3 | 0 | 30 | ||||
| 4. Dönem | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| GSM-202 | Türkçe | MESLEKİ İNGİLİZCE-II | Zorunlu | 4 | - | - | 6 | |
| GSM-204 | Türkçe | TEMEL MUTFAK UYGULAMALARI-II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 6 | |
| GSM-208 | Türkçe | MENÜ PLANLAMA | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
| GSM-210 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK OTOMASYON SİSTEMİ | Zorunlu | 1 | 2 | - | 4 | |
| GSM-216 | Türkçe | PAZARLAMA | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
| GSM-218 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MALİYET ANALİZİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
| GSM-220 | Türkçe | ÇAĞDAŞ YÖNETİM TEKNİKLERİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
| Toplam | 18 | 4 | 0 | 30 | ||||
| 5. Dönem | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| GASMSSEC-V | Türkçe | GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ-V | Seçmeli | - | - | - | - | |
| GASMSSEC-YDIL-V | Türkçe | GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ-V | Seçmeli | - | - | - | - | |
| GSM-301 | Türkçe | İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
| GSM-303 | Türkçe | MESLEKİ İNGİLİZCE-III | Zorunlu | 4 | - | - | 6 | |
| GSM-305 | Türkçe | UNLU MAMULLER VE PASTACILIK-I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 6 | |
| GSM-307 | Türkçe | ANADOLU MUTFAĞI-I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
| Toplam | 11 | 4 | 0 | 20 | ||||
| 6. Dönem | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| GASMSSEC-VI | Türkçe | GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ-VI | Seçmeli | - | - | - | - | |
| GASMSSEC-YDIL-VI | Türkçe | GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ-VI | Seçmeli | - | - | - | - | |
| GSM-302 | Türkçe | İŞ HUKUKU VE SOSYAL GÜVENLİK | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
| GSM-304 | Türkçe | MESLEKİ İNGİLİZCE-IV | Zorunlu | 4 | - | - | 6 | |
| GSM-306 | Türkçe | UNLU MAMULLER VE PASTACILIK-II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 6 | |
| GSM-308 | Türkçe | ANADOLU MUTFAĞI-II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
| Toplam | 11 | 4 | 0 | 20 | ||||
| 7. Dönem | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| GASMSSEC-VII | Türkçe | GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ-VII | Seçmeli | - | - | - | - | |
| GASMSSEC-YDIL-VII | Türkçe | GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ-VII | Seçmeli | - | - | - | - | |
| GSM-401 | Türkçe | MESLEKİ İNGLİZCE-V | Zorunlu | 4 | - | - | 6 | |
| GSM-403 | Türkçe | DÜNYA MUTFAĞI-I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
| Toplam | 6 | 2 | 0 | 11 | ||||
| 8. Dönem | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| GASMSSEC-VIII | Türkçe | GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ-VIII | Seçmeli | - | - | - | - | |
| GASMSSEC-YDIL-VIII | Türkçe | GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ-VIII | Seçmeli | - | - | - | - | |
| GSM-402 | Türkçe | MESLEKİ İNGLİZCE-VI | Zorunlu | 4 | - | - | 6 | |
| GSM-404 | Türkçe | DÜNYA MUTFAĞI-II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
| Toplam | 6 | 2 | 0 | 11 | ||||
| OSD-SEC-1 - ORTAK SEÇMELİ - I | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| OSD-01 | Türkçe | TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| OSD-02 | Türkçe | İŞ AHLAKI VE DEĞERLER EĞİTİMİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| OSD-03 | Türkçe | KADIN VE AİLE HAYATI | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| OSD-04 | Türkçe | KARİYER PLANLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
| GASMSSEC-V - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ-V | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| GSM-309 | Türkçe | YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
| GSM-311 | Türkçe | GIDA SATIN ALMA | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
| GSM-313 | Türkçe | DENİZ MAHSULLERİ | Seçmeli | 1 | 2 | - | 3 | |
| GSM-315 | Türkçe | İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ | Seçmeli | 1 | 2 | - | 3 | |
| GSM-417 | Türkçe | ŞEKER SÜSLEME VE ÇİKOLATA YAPIMI | Seçmeli | 1 | 2 | - | 3 | |
| GASMSSEC-YDIL-V - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ-V | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| GSMSEC-301 | Türkçe | RUSÇA-I | Seçmeli | 4 | - | - | 4 | |
| GSMSEC-303 | Türkçe | İTALYANCA-I | Seçmeli | 4 | - | - | 4 | |
| GSMSEC-305 | Türkçe | İSPANYOLCA-I | Seçmeli | 4 | - | - | 4 | |
| GSMSEC-307 | Türkçe | ALMANCA-I | Seçmeli | 4 | - | - | 4 | |
| GASMSSEC-VI - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ-VI | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| GSM-310 | Türkçe | İLERİ EKMEK VE PASTACILIK UYGULAMALARI | Seçmeli | 1 | 2 | - | 3 | |
| GSM-312 | Türkçe | İÇECEK TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 1 | 2 | - | 3 | |
| GSM-314 | Türkçe | GASTRONOMİ COĞRAFYASI | Seçmeli | 2 | 1 | - | 3 | |
| GSM-316 | Türkçe | VEJETERYAN VE VEGAN MUTFAK | Seçmeli | 1 | 2 | - | 3 | |
| GSM-318 | Türkçe | MEKAN TASARIMI VE KONSEPT GELİŞTİRME | Seçmeli | 1 | 2 | - | 3 | |
| GASMSSEC-YDIL-VI - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ-VI | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| GSMSEC-302 | Türkçe | RUSÇA-II | Seçmeli | 4 | - | - | 4 | |
| GSMSEC-304 | Türkçe | İTALYANCA-II | Seçmeli | 4 | - | - | 4 | |
| GSMSEC-306 | Türkçe | İSPANYOLCA-II | Seçmeli | 4 | - | - | 4 | |
| GSMSEC-308 | Türkçe | ALMANCA-II | Seçmeli | 4 | - | - | 4 | |
| GASMSSEC-VII - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ-VII | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| GSM-317 | Türkçe | SOĞUK MUTFAK UYGULAMALARI | Seçmeli | 1 | 2 | - | 5 | |
| GSM-405 | Türkçe | OSMANLI SARAY MUTFAĞI | Seçmeli | 1 | 2 | - | 5 | |
| GSM-407 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
| GSM-409 | Türkçe | YEME İÇME SEKTÖRÜNDE YENİ EĞİLİMLER | Seçmeli | 1 | 2 | - | 5 | |
| GSM-411 | Türkçe | YEMEĞİN KÜLTÜREL TARİHİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
| GSM-413 | Türkçe | GRUP DİNAMİĞİ VE LİDERLİK | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
| GSM-415 | Türkçe | DOĞU KARADENİZ'İN YEREL DEĞERLERİ | Seçmeli | 1 | 2 | - | 5 | |
| GASMSSEC-YDIL-VII - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ-VII | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| GSMSEC-401 | Türkçe | RUSÇA-III | Seçmeli | 4 | - | - | 4 | |
| GSMSEC-403 | Türkçe | İTALYANCA-III | Seçmeli | 4 | - | - | 4 | |
| GSMSEC-405 | Türkçe | İSPANYOLCA-III | Seçmeli | 4 | - | - | 4 | |
| GSMSEC-407 | Türkçe | ALMANCA-III | Seçmeli | 4 | - | - | 4 | |
| GASMSSEC-VIII - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI SEÇMELİ-VIII | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| GSM-406 | Türkçe | YARATICI MUTFAK UYGULAMALARI | Seçmeli | 1 | 2 | - | 5 | |
| GSM-408 | Türkçe | ÇAY VE KAHVE KÜLTÜRÜ | Seçmeli | 1 | 2 | - | 5 | |
| GSM-410 | Türkçe | MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
| GSM-412 | Türkçe | BANKET VE ORGANİZASYON | Seçmeli | 1 | 2 | - | 5 | |
| GSM-414 | Türkçe | YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞI | Seçmeli | 1 | 2 | - | 5 | |
| GSM-416 | Türkçe | AROMATİK BİTKİLER VE BAHARATLAR | Seçmeli | 1 | 2 | - | 5 | |
| GSM-418 | Türkçe | ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
| GSM-420 | Türkçe | SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ | Seçmeli | 1 | 2 | - | 5 | |
| GASMSSEC-YDIL-VIII - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI YABANCI DİL SEÇMELİ-VIII | ||||||||
| Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
| GSMSEC-402 | Türkçe | RUSÇA-IV | Seçmeli | 4 | - | - | 4 | |
| GSMSEC-404 | Türkçe | İTALYANCA-IV | Seçmeli | 4 | - | - | 4 | |
| GSMSEC-406 | Türkçe | İSPANYOLCA-IV | Seçmeli | 4 | - | - | 4 | |
| GSMSEC-408 | Türkçe | ALMANCA-IV | Seçmeli | 4 | - | - | 4 | |