2010
Lisans
Lisans
Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir. Üniversiteye giriş hakkında daha etraflı bilgi Kurum Tanıtım Kataloğu`nda mevcuttur. Üniversite tarafından onaylanmış ve bir anlaşma ile sınırları belirlenmiş öğrenci değişim programları kapsamında yurtdışından gelen öğrenciler bölümde İngilizce olarak verilen dersleri alabilirler. Öğrenci Türkçe dil bilgisi yeterliliğine sahipse Ders Planı`nda belirtilen herhangi bir Türkçe derse kayıt yaptırabilir.
Bölüm öğretim planında yer alan derslerden ders içerikleri uygun olanlar için öğrenciye ders muafiyeti uygulanır. Ders muafiyet işlemleri, Giresun Üniversitesi Ders Muafiyeti ve İntibak İşlemleri Yönergesi doğrultusunda gerçekleştirilir.
-
-
Gıda Teknolojisi mezunları, gıda sanayi ile ilgili kamu (Tarım Orman Köy İşleri Bakanlığı kontrol Laboratuarı, Hıfzıssıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri vb.) ve özel sektör kuruluşlarında (su ürünleri ile sebze ve meyve ürünlerinin işlendiği ve depolandığı işletmeler, içme, kullanma, sanayi sularının, et, süt ürünleri, şekerli ve unlu gıda ürünlerinin üretildiği işletmelerin kalite kontrol merkezlerinde, çevre koruma laboratuarları ve ilaç işletmelerinde) ara teknik eleman olarak çalışabilmektedir. Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Gıda Teknolojisi bilim alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilir.
Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Gıda Teknolojisi bilim alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilir.
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli Giresun Üniversitesi Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliğini uygun olarak “Ders Öğretim Planı” nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır
Dereceyi alabilmek / programı tamamlamak için akademik yıl sonunda yapılması gereken veya programın tamamlanmasını müteakip özel bir dönem sonu sınavı veya final sınav dönemi yoktur. Bununla birlikte, her yarıyıl sonunda genellikle dönemin hemen bitişini müteakip iki hafta süreli dönem sonu sınavları vardır. Ayrıca, mezuniyet için öğrencinin 40 iş günü endüstride başarılı bir staj yapmış olması gerekmektedir. Buna ek olarak, öğrencinin 8. yarıyıl sonunda hazırlayacağı Bitirme Tezi ve bu çalışmasına yönelik sözlü tez sunumu yapması da istenmektedir.
Tam Zamanlı
Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Demirbaş muhammet.demirbas@giresun.edu.tr
Bölümümüzün bulunduğu 400.000 m²’lik Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar Yerleşkesinde; Kredi Yurtlar Kurumu Kız ve Erkek Öğrenci Yurtları, basketbol, voleybol, futbol (minyatür) sahaları ve kafeterya bulunmaktadır. Öğrencilerimizin barınması için Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) ait 450 kişilik kız, 440 kişilik erkek öğrenci yurtları bulunmaktadır. Bölümümüzün bulunduğu Yüksekokul binasında, 17 derslik (70 m2) , 1 kantin (120 m2), 1 seminer salonu (120 m2), 1 çizim sınıfı, 2 akıllı bilgisayar laboratuvarı ve idari birimler olmak üzere toplamda 4000 m2'lik bir eğitim alanı vardır.
1 | Matematik, fen bilimleri ve gıda teknolojisi ile ilgili konularında yeterli altyapıya sahip olma; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme |
2 | -Teknoloji uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin kullanma, |
3 | Deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi |
4 | Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi, sorumluluk alma özgüveni |
5 | Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilme becerisi |
6 | Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi |
7 | Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi |
8 | Mesleki ve etik sorumluluk bilinci |
1 | Matematik, fen bilimleri ve gıda teknolojisi ile ilgili konularında yeterli altyapıya sahip olma; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme |
2 | -Teknoloji uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları seçme ve kullanma becerisi; bilişim teknolojilerini etkin kullanma, |
3 | Deney tasarlama, deney yapma, veri toplama, sonuçları analiz etme ve yorumlama becerisi |
4 | Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin çalışabilme becerisi, sorumluluk alma özgüveni |
5 | Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanabilme becerisi |
6 | Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi |
7 | Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi |
8 | Mesleki ve etik sorumluluk bilinci |
1. Dönem | ||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
AITB-103 | Türkçe | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
GT-101 | Türkçe | GIDA TEKNOLOJİSİNE GİRİŞ | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
GT-103 | Türkçe | GENEL KİMYA | Zorunlu | 4 | - | - | 5 | |
GT-105 | Türkçe | TEMEL BİLGİSAYAR I | Zorunlu | 2 | 1 | - | 2 | |
GT-107 | Türkçe | YABANCI DİL I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
GT-109 | Türkçe | GENEL MİKROBİYOLOJİ I | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
GT-115 | Türkçe | MATEMATİK-I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
OSD-SEC-1 | Türkçe | ORTAK SEÇMELİ - I | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
SUBYOGTSEC1 | Türkçe | SUBYO GIDA TEKNOLOJİSİ SEÇMELİ DERS GRUBU I | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
TDB-101 | Türkçe | TÜRK DİLİ I | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 24 | 3 | 0 | 28 | ||||
2. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
AITB-104 | Türkçe | ATATÜRK İLKE VE İNKILAP TARİHİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
GT-102 | Türkçe | GENEL MİKROBİYOLOJİ II | Zorunlu | 3 | - | - | 5 | |
GT-104 | Türkçe | ORGANİK KİMYA | Zorunlu | 3 | - | - | 6 | |
GT-108 | Türkçe | ORGANİK GIDA VE TARIM | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
GT-112 | Türkçe | MATEMATİK-II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
GT-116 | Türkçe | YABANCI DİL II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
GT-146 | Türkçe | TEMEL BİLGİSAYAR II | Zorunlu | 2 | 1 | - | 3 | |
SUBYOGTSEC2 | Türkçe | SUBYO GIDA TEKNOLOJİSİ SEÇMELİ DERS GRUBU II | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
TDB-102 | Türkçe | TÜRK DİLİ II | Zorunlu | 2 | - | - | 2 | |
Toplam | 20 | 3 | 0 | 28 | ||||
3. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GT-201 | Türkçe | ANALİTİK KİMYA | Zorunlu | 4 | - | - | 4 | |
GT-203 | Türkçe | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ I | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
GT-207 | Türkçe | GIDA KİMYASI I | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
GT-213 | Türkçe | GIDA KATKI MADDELERİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
GT-217 | Türkçe | YABANCI DİL III | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
GT-219 | Türkçe | GIDA ANALİZLERİ I | Zorunlu | 2 | - | 2 | 4 | |
SUBYOGTSEC3 | Türkçe | SUBYO GIDA TEKNOLOJİSİ SEÇMELİ DERS GRUBU III | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
Toplam | 17 | 6 | 2 | 25 | ||||
4. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GT-204 | Türkçe | GIDA MİKROBİYOLOJİSİ II | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
GT-218 | Türkçe | YABANCI DİL IV | Zorunlu | 2 | 2 | - | 3 | |
GT-220 | Türkçe | GIDA KİMYASI-II | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
GT-222 | Türkçe | TOKSİKOLOJİ | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
GT-224 | Türkçe | GIDA ANALİZLERİ II | Zorunlu | 2 | - | 2 | 4 | |
GT-226 | Türkçe | GIDA AMBALAJLAMA VE DEPOLAMA | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
GT-228 | Türkçe | BESLENME | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
SUBYOGTSEC4 | Türkçe | SUBYO GIDA TEKNOLOJİSİ SEÇMELİ DERS GRUBU IV | Seçmeli | 2 | - | - | - | |
Toplam | 17 | 4 | 2 | 27 | ||||
5. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GT-301 | Türkçe | SU ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
GT-303 | Türkçe | ENZİM VE BİYOTEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
GT-305 | Türkçe | ET BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
GT-307 | Türkçe | GIDA MAKİNALARI | Zorunlu | 3 | - | - | 3 | |
GT-309 | Türkçe | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | Zorunlu | 2 | - | - | 3 | |
GT-327 | Türkçe | GIDA BİYOKİMYASI | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
GT-357 | Türkçe | ÖZEL GIDALAR | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
SUBYOGTSEÇ5 | Türkçe | SUBYO GIDA TEKNOLOJİSİ SEÇMELİ DERS GRUBU V | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Toplam | 19 | 3 | 0 | 30 | ||||
6. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GT-312 | Türkçe | FERMANTASYON TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
GT-316 | Türkçe | GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUAT | Zorunlu | 3 | - | - | 4 | |
GT-318 | Türkçe | İÇECEK TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
GT-324 | Türkçe | SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | 2 | - | 5 | |
GT-328 | Türkçe | MODERN BİYOTEKNOLOJİ | Zorunlu | 2 | 1 | - | 4 | |
GT-334 | Türkçe | ET ÜRÜNLERİ VE TEKNOLOJİSİ | Zorunlu | 2 | - | - | 4 | |
SUBYOGTSEC6 | Türkçe | SUBYO GIDA TEKNOLOJİSİ SEÇMELİ DERS GRUBU VI | Seçmeli | - | - | - | 2 | |
Toplam | 13 | 7 | 0 | 29 | ||||
7. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GT-481 | Türkçe | BİTİRME PROJESİ-I | Zorunlu | 2 | - | - | 5 | |
SUBYOGTSEÇ7-1 | Türkçe | SUBYO GIDA TEKNOLOJİSİ SEÇMELİ DERS GRUBU VII-I | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
Toplam | 4 | 0 | 0 | 8 | ||||
8. Dönem | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GT-484 | Türkçe | BİTİRME PROJESİ-II | Zorunlu | 2 | - | - | 6 | |
SUBYOGTSEÇ8 | Türkçe | SUBYO GIDA TEKNOLOJİSİ SEÇMELİ DERS GRUBU VIII | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
Toplam | 5 | 0 | 0 | 9 | ||||
OSD-SEC-1 - ORTAK SEÇMELİ - I | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
OSD-04 | Türkçe | KARIYER PLANLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SUBYOGTSEC1 - SUBYO GIDA TEKNOLOJİSİ SEÇMELİ DERS GRUBU I | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GT-111 | Türkçe | ÖLÇME YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GT-117 | Türkçe | GELENEKSEL GIDALAR | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
SUBYOGTSEC2 - SUBYO GIDA TEKNOLOJİSİ SEÇMELİ DERS GRUBU II | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GT-106 | Türkçe | GIDA ENDÜSTRİSİ VE ÇEVRE | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GT-110 | Türkçe | GIDA BİYOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 2 | |
GT-114 | Türkçe | GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER | Seçmeli | 3 | - | - | 2 | |
SUBYOGTSEC3 - SUBYO GIDA TEKNOLOJİSİ SEÇMELİ DERS GRUBU III | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GT-215 | Türkçe | REKLAM VE REKLAM STRATEJİLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
GT-221 | Türkçe | FONKSİYONEL GIDALAR | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
GT-223 | Türkçe | SOĞUK TEKNİĞİ VE DEPOLAMA | Seçmeli | 2 | - | - | 5 | |
SUBYOGTSEC4 - SUBYO GIDA TEKNOLOJİSİ SEÇMELİ DERS GRUBU IV | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GT-206 | Türkçe | MESLEK ETİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
GT-208 | Türkçe | BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
GT-214 | Türkçe | GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SUBYOGTSEÇ5 - SUBYO GIDA TEKNOLOJİSİ SEÇMELİ DERS GRUBU V | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GT-317 | Türkçe | AVRUPA BİRLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
GT-319 | Türkçe | İNSAN FİZYOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
GT-321 | Türkçe | İLERİ LABORATUVAR UYGULAMALARI | Seçmeli | - | 3 | - | 3 | |
GT-323 | Türkçe | İŞ VE SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU | Seçmeli | 2 | - | - | 3 | |
SUBYOGTSEC6 - SUBYO GIDA TEKNOLOJİSİ SEÇMELİ DERS GRUBU VI | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GT-322 | Türkçe | GIDA TEKNOLOJİSİNDE MALZEME BİLGİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
GT-330 | Türkçe | MEYVE VE SEBZE ÇEŞİT BİLİMİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
GT-332 | Türkçe | ALKOLLÜ İÇECEK TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
GT-336 | Türkçe | İŞLETME YÖNETİMİ VE PAZARLAMA | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
GT-338 | Türkçe | GIDALARDA YAN ÜRÜNLER | Seçmeli | 3 | - | - | 3 | |
SUBYOGTSEÇ7-1 - SUBYO GIDA TEKNOLOJİSİ SEÇMELİ DERS GRUBU VII-I | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GT-401 | Türkçe | TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 5 | |
GT-403 | Türkçe | DUYUSAL ANALİZ | Seçmeli | 2 | 2 | - | 5 | |
GT-407 | Türkçe | HİJYEN VE SANİTASYON | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
GT-411 | Türkçe | GIDA BİYOTEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
GT-413 | Türkçe | GİRİŞİMCİLİK | Seçmeli | 2 | - | - | 5 | |
GT-424 | Türkçe | SÜT İŞLEME TEKNİKLERİ | Seçmeli | 3 | - | - | 5 | |
GT-426 | Türkçe | HUBUBAT TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 5 | |
SUBYOGTSEÇ8 - SUBYO GIDA TEKNOLOJİSİ SEÇMELİ DERS GRUBU VIII | ||||||||
Ders Kodu | [DersinDili] | Ders Adı | Ders Türü | [D] | [U] | [L] | AKTS | Rapor |
GT-405 | Türkçe | ŞEKER VE ŞEKERLİ ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 6 | |
GT-408 | Türkçe | GIDA TEKNOLOJİSİNDE SON GELİŞMELER | Seçmeli | 2 | - | - | 6 | |
GT-412 | Türkçe | YAĞ TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | 2 | - | 6 | |
GT-416 | Türkçe | GIDA GÜVENLİĞİ | Seçmeli | 3 | - | - | 6 | |
GT-420 | Türkçe | ENSTRUMENTAL ANALİZ | Seçmeli | 2 | 1 | - | 6 | |
GT-428 | Türkçe | TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER | Seçmeli | 3 | - | - | 6 | |
GT-472 | Türkçe | FIRIN ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNOLOJİSİ | Seçmeli | 2 | - | - | 6 | |
GT-474 | Türkçe | ENDÜSTRİYEL GIDA ATIKLARI | Seçmeli | 2 | - | - | 6 |