GERİ DÖN

Lisans Programları


Mühendislik Fakültesi - Elektrik-Elektronik Mühendisliği - - Elektrik - Elektronik Mühendisliği



Program Tanımları

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, 2014 yılında ilk öğretim Kurucu öğretim üyesi ve Bölüm Başkanının göreve başlamasıyla 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak, eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Bölümün ilk mezunları dört yıllık bir eğitim-öğretim programı sonucunda Elektrik-Elektronik Mühendisi unvanına sahip oldular.

Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.5 ağırlıklı not ortalaması elde eden ve mesleki stajı ile hazırladığı staj raporundan geçer not alan öğrencilere ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ alanında lisans diploması verilir.

Lisans

Programa öğrenci kabulü Türkiye'de tüm üniversiteler için geçerli olan ve ÖSYM tarafından gerçekleştirilen seçme ve yerleştirme sınavı mevzuatı uyarınca yapılmaktadır.

Türk Yüksek Öğretim kurumlarında önceki formal (örgün ) öğrenmenin tanınması dikey, yatay ve üniversite içindeki içindeki geçişler Yüksek Öğretim Kurulu'nun belirlemiş olduğu "YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA GEÇİŞ, ÇİFT ANADAL, YAN DAL İLE KURUMLAR ARASI KREDİ TRANSFERİ YAPILMASI ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK " kapsamında gerçekleştirilmektedir. Lise mezunları düzeyinde eğitim-öğretimle ilgili hususlar Türkiye üniversiteleri için geçerli mevzuata uygundur.

Öğretim planındaki toplam 240 AKTS karşılığı olan derslerin tümünü başarıyla tamamlamak, başarı kriteri olarak derslerin puanlanmasında 100.00 üzerinden en az 60.00 puanı alarak, tüm dersleri başarmak ve genel not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.5 olması, mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ, Mühendislik Fakültesi kapsamında Lisans (Mühendislik) ve Fen Bilimleri Enstitüsü kapsamında Yüksek Lisans (Yüksek Mühendislik) eğitim-öğretim programlarını yürütmektedir. Elektrik Makineleri, Elektrik Tesisleri, Telekomünikasyon, Elektronik, Kontrol ve Kumanda Sistemleri, Elektromagnetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği, Devreler ve Sistemler Anabilim Dallarında lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim-öğretim ve araştırma etkinliklerinin yanı sıra, bölgemizin ve ülkenin haberleşme, endüstriyel otomasyon, elektronik enstrümantasyon, tıbbi elektronik, enerji sistemleri ve korunma, elektromekanik sistemler vb. alanlardaki altyapı ve uygulayım sorunlarına yönelik tasarım, proje ve danışmanlık hizmetleri, iş güvenliği ve imalat/kalite alanlarında belgeleme etkinliklerinin de yürütülebileceği bir yapı oluşturulmuştur.

Elektronik-Elektronik Mühendisliği Programı mezunları, elektrik, elektronik ve haberleşme sektöründe, ulusal ve çok-uluslu şirketlerde, radyo ve TV yayın kuruluşlarında, internet hizmetleri ile ilgili kuruluşlarda ve sağlık sektöründe araştırma-geliştirme, üretim ve pazarlama birimlerinde iş bulmaktadırlar. Birçoğu saygın üniversitelerde lisansüstü araştırmalar yapmaktadırlar. Mrzunlarımızın çalıştığı yerlerden bazıları : Üniversiteler(Yurtiçi/Yurtdışı), Milli Savunma Bakanlığı , Türk Silahlı Kuvvetleri , Enerji Bakanlığı , Telekomünikasyon Kurumu , TEDAŞ-YEDAŞ , TEİAŞ , EÜAŞ - HES , KOSGEB, Ereğli Demir Çelik AŞ , EMO Teknik ve Test Bölümleri, Vakıflar Md.lüğü, Türk Telekom AŞ, Telsim-Vodafone , Turkcell , Netaş , Türksat Kablo TV , ALCATEL , Siemens , Arçelik , OYAK Teknoloji , TAI(Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ) , HSBC Bankası , Data-Display, Moeller Electric , Teknotel , Anel Grup , KAREL , Termo Isı Sis. , Mutlu Akü , PID Ltd ( Ukrayna) , Adanet Telekomünikasyon AŞ, Toros Gübre San. , Aygün Tıbbi Cihazlar , NCR , Beka Enerji İnş. Ltd.Şti. , Çerkezköy YKK , ve kendi kurdukları özel girişim firmaları

Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisi olmaları koşuluyla kendi alanlarında ya da ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.

Bölümde sınavlar, ölçme ve değerlendirme uygulamları " Giresun Üniversitesi Eğitim-Öğretim Yönetmeliği" uyarınca yerine getirilmektedir.

Mezuniyet koşulları “Yeterlilik Koşulları ve Kuralları” bölümünde açıklandığı gibidir.

Tam Zamanlı

Adres: Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi, Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Kat:3, Giresun Tel:00-90-310-1740/4163 Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Ayhan KARA

Bölümde öğrencilerin lisans eğitim-öğretim planında yer alan laboratuvar ve uygulama derslerinde kullanabildiği; Temel Elektrik Mühendisliği Laboratuvarı, Temel Elektronik Laboratuvarı, Mikroişlemci ve Sayısal Elektronik Laboratuvarı, Kontrol Sistemleri Laboratuvarı, Elektrik Makineleri- Güç Elektroniği Laboratuvarı vardır. Fakültenin Bilgisayar Yazılım Laboratuvarında programlama ve yazılım geliştirme olanakları vardır. Öğrenciler gerek görülürse, bölümün sunduğu araştırma olanaklarından da yararlanabilmektedir. Bölümün diğer uygulama olanakları arasında, Fakültedeki görsel-işitsel olanaklar içeren bir seminer-sunum salonu yer almaktadır.


Program Çıktıları

1 Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin olarak çalışır
2 Matematik, fen bilimleri ve kendi alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri mühendislik çözümleri için beraber kullanır.
3 Matematik, fen bilimleri ve ilgili mühendislik disiplinine özgü konularda yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, karmaşık mühendislik problemlerinde kullanabilme becerisi
4 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci; bilgiye erişebilme, bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi
5 Mühendislik problemlerini saptar, tanımlar, formüle eder ve çözer, bu amaçla uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçer ve uygular.
6 Bilgiye erişir ve bu amaçla kaynak araştırması yapar, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanır
7 Bir sistemi, sistem bileşenini ya da süreci analiz eder ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere gerçekçi kısıtlar altında tasarlar; bu doğrultuda modern tasarım yöntemlerini uygular.
8 Mühendislik uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları seçer ve kullanır.
9 Deney tasarlar, deney yapar, veri toplar sonuçları analiz eder ve yorumlar.
10 Bilgiye erişir ve bu amaçla kaynak araştırması yapar, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanır.
11 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincindedir; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izler ve kendini sürekli yeniler
12 Matematik, fen bilimleri ve kendi alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri mühendislik çözümleri için beraber kullanır.
13 Mühendislik problemlerini saptar, tanımlar, formüle eder ve çözer, bu amaçla uygun analitik yöntemler ve modelleme tekniklerini seçer ve uygular.
14 Bir sistemi, sistem bileşenini ya da süreci analiz eder ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere gerçekçi kısıtlar altında tasarlar; bu doğrultuda modern tasarım yöntemlerini uygular.
15 Mühendislik uygulamaları için gerekli olan modern teknik ve araçları seçer ve kullanır.
16 Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin olarak çalışır.
17 Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
18 Sözlü ve yazılı etkin iletişim kurar; bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde kullanır.
19 Teknik resim kullanarak iletişim kurar.
20 Bilgiye erişir ve bu amaçla kaynak araştırması yapar, veri tabanları ve diğer bilgi kaynaklarını kullanır.
21 Mühendislik çözümlerinin ve uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerinin bilincinde olur; girişimcilik ve yenilikçilik konularının farkında olur ve çağın sorunları hakkında bilgiye sahiptir.
22 Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahiptir
23 Proje yönetimi, işyeri uygulamaları, çalışanların sağlığı, çevre ve iş güvenliği konularında bilinç; mühendislik uygulamalarının hukuksal sonuçları hakkında farkındalığa sahiptir
24 Mühendislik çözümlerinin ve uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkilerinin bilincinde olduğunu gösterir; girişimcilik ve yenilikçilik konularının farkındadır ve çağın sorunları hakkında bilgi sahibidir.

Program Çıktıları - Türkiye Yüksek Öğretim Yeterlilikler Çerçevesi İlişkilendirme

TYYÇ
Program Çıktıları
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
BİLGİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BECERİ
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Öğrenme Yetkinliği )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( İletişim ve Sosyal Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
YETKİNLİKLER ( Alana Özgü Yetkinlik )
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Müfredat

D : Ders U: Uygulama L: Laboratuvar
1. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
EEM-101 Türkçe ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH. GİRİŞ Zorunlu 3 - 1 5
EEM-103 Türkçe BİLGİSAYAR VE PROGRAM. GİRİŞ Zorunlu 2 2 - 4
EEM-105 Türkçe ELEKTRİK-ELEKTRONİK ÖLÇMELERİ Zorunlu 3 1 - 4
FİZ-101 Türkçe FİZİK-I Zorunlu 4 - - 4
KİM-101 Türkçe GENEL KİMYA Zorunlu 3 - - 3
MAT-101 Türkçe MATEMATİK-I Zorunlu 4 - - 4
OSD-SEC-1 Türkçe ORTAK SEÇMELİ - I Seçmeli 2 - - -
TDİ-101 Türkçe TÜRK DİLİ-I Zorunlu 2 - - 2
YDB-101 Türkçe İNGİLİZCE-I Zorunlu 2 - - 2
Toplam 25 3 1 28
2. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
EEM-102 Türkçe DEVRE TEORİSİ-I Zorunlu 3 - - 5
EEM-104 Türkçe BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Zorunlu 2 2 - 4
EEM-106 Türkçe BİLG. DESTEKLİ TEKNİK RESİM Zorunlu 2 - 2 4
EEM-108 Türkçe LİNEER CEBİR Zorunlu 3 - - 3
EEM-110 Türkçe ELEKTRİK DEVRE LAB.-I Zorunlu - - 2 2
FİZ-102 Türkçe FİZİK-II Zorunlu 4 - - 4
MAT-102 Türkçe MATEMATİK-II Zorunlu 4 - - 4
TDİ-102 Türkçe TÜRK DİLİ-II Zorunlu 2 - - 2
YDB-102 Türkçe İNGİLİZCE-II Zorunlu 2 - - 2
Toplam 22 2 4 30
3. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ATA-101 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I Zorunlu 2 - - 2
BOLSEC1 Türkçe ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. BÖLÜM SEÇMELİ 1 Seçmeli 3 - - -
EEM-201 Türkçe DEVRE TEORİSİ-II Zorunlu 3 - 2 6
EEM-203 Türkçe ELEKTROMANYETİK TEORİ I Zorunlu 4 - - 5
EEM-205 Türkçe DİFERANSİYEL DENKLEMLER Zorunlu 4 - - 6
EEM-207 Türkçe FİZİKSEL ELEKTRONİK Zorunlu 3 - - 4
SOSSEC-1 Türkçe ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. SOSYAL SEÇMELİ 1 Seçmeli - - - -
Toplam 19 0 2 23
4. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
ATA-102 Türkçe ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II Zorunlu 2 - - 2
BOLSEC2 Türkçe ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. BÖLÜM SEÇMELİ 2 Seçmeli 3 - - -
EEM-202 Türkçe SAYISAL TASARIM Zorunlu 3 - 3 6
EEM-204 Türkçe ELEKTROMANYETİK TEORİ II Zorunlu 4 - - 5
EEM-206 Türkçe ELEKTRONİK I Zorunlu 3 - 2 6
EEM-208 Türkçe OLASILIK VE İSTATİSTİK Zorunlu 3 - - 4
SOSSEC-2 Türkçe ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. SOSYAL SEÇMELİ 2 Seçmeli - - - -
Toplam 18 0 5 23
5. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
EEM-301 Türkçe ELEKTRİK MAKİNELERİ-I Zorunlu 3 - 2 6
EEM-303 Türkçe KONTROL SİSTEMLERİ-I Zorunlu 3 - - 5
EEM-305 Türkçe ELEKTRONİK-II Zorunlu 3 - 2 6
EEM-307 Türkçe SİNYALLER VE SİSTEMLER Zorunlu 3 - - 5
EEM-313 Türkçe STAJ-I Zorunlu - 2 - -
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ-1 Türkçe ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ I Seçmeli - - - -
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ-3 Türkçe ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ III Seçmeli - - - -
Toplam 12 2 4 22
6. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
EEM-302 Türkçe ELEKTRİK MAKİNELERİ-II Zorunlu 3 - 2 6
EEM-304 Türkçe GÜÇ ELEKTRONİĞİ Zorunlu 3 - 2 5
EEM-306 Türkçe MİKROİŞLEMCİLER Zorunlu 3 - 2 6
EEM-308 Türkçe MÜHENDİSLİK EKONOMİSİ Zorunlu 3 - - 5
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ-2 Türkçe ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ II Seçmeli - - - -
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ-4 Türkçe ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ IV Seçmeli - - - -
Toplam 12 0 6 22
7. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
EEM-401 Türkçe MÜHENDİSLİK TASARIMI Zorunlu 3 2 - 11
EEM-403 Türkçe STAJ-II Zorunlu - 2 - -
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ11 Türkçe ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ XI Seçmeli - - - -
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ-5 Türkçe ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ V Seçmeli - - - -
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ-7 Türkçe ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ VII Seçmeli - - - -
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ-9 Türkçe ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ IX Seçmeli - - - -
SOSSEC-3 Türkçe ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. SOSYAL SEÇMELİ 3 Seçmeli - - - -
Toplam 3 4 0 11
8. Dönem
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
EEM-402 Türkçe MÜHENDİSLİK PROJESİ Zorunlu 3 2 - 11
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ10 Türkçe ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ X Seçmeli - - - -
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ12 Türkçe ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ XII Seçmeli - - - -
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ-6 Türkçe ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ VI Seçmeli - - - -
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ-8 Türkçe ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ VIII Seçmeli - - - -
SOSSEC-4 Türkçe ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. SOSYAL SEÇMELİ 4 Seçmeli - - - -
Toplam 3 2 0 11
OSD-SEC-1 - ORTAK SEÇMELİ - I
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
OSD-04 Türkçe KARIYER PLANLAMA Seçmeli 2 - - 2
BOLSEC1 - ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. BÖLÜM SEÇMELİ 1
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
BOLSEC-101 Türkçe SAYISAL ANALİZ Seçmeli 3 - - 4
BOLSEC-103 Türkçe MESLEKİ İNGİLİZCE I Seçmeli 3 - - 4
SOSSEC-1 - ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. SOSYAL SEÇMELİ 1
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
SOSSEC-101 Türkçe İŞLETME YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 3
SOSSEC-103 Türkçe MÜHENDİSLİKTE ETKİLİ İLETİŞİM Seçmeli 3 - - 3
SOSSEC-105 Türkçe FİNANSAL RAPORLAMA Seçmeli 3 - - 3
SOSSEC-107 Türkçe GELİŞİM VE ÖĞRENME Seçmeli 3 - - 3
BOLSEC2 - ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. BÖLÜM SEÇMELİ 2
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
BOLSEC-202 Türkçe MALZEME BİLGİSİ Seçmeli 3 - - 4
BOLSEC-204 Türkçe İLERİ MESLEKİ İNGİLİZCE Seçmeli 3 - - 4
BOLSEC-206 Türkçe KOMPLEKS ANALİZ Seçmeli 3 - - 4
SOSSEC-2 - ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. SOSYAL SEÇMELİ 2
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
SOSSEC-202 Türkçe GİRİŞİMCİLİK Seçmeli 3 - - 3
SOSSEC-204 Türkçe MEDYA VE TOPLUM Seçmeli 3 - - 3
SOSSEC-206 Türkçe İSLAM TARİHİ Seçmeli 3 - - 3
SOSSEC-208 Türkçe SÖZLÜ ANLATIM Seçmeli 3 - - 3
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ-1 - ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ I
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
TEKSEÇ-1301 Türkçe ENERJİ ÜRETİM SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-1303 Türkçe İLERİ LOJİK DEVRELER Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-1305 Türkçe ELEKTROMANYETİK DALGA TEORİSİ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-1307 Türkçe MODERN FİZİK Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-1309 Türkçe PLC PROGRAMLAMA Seçmeli 3 - - 4
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ-3 - ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ III
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
TEKSEÇ-3301 Türkçe ENERJİ İLETİM SİSTEMELERİ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-3303 Türkçe SİSTEM PROGRAMLAMA Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-3305 Türkçe ANALOG HABERLEŞME Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-3307 Türkçe SÜPERİLETKENLİK Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-3309 Türkçe ELEKTROMEKANİK ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ Seçmeli 3 - - 4
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ-2 - ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ II
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
TEKSEÇ-2302 Türkçe ENERJİ DAĞITIM SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-2304 Türkçe ELEKTRİK TESİSLERİ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-2306 Türkçe SAYISAL İŞARET İŞLEME Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-2308 Türkçe PROSES KONTROL VE OTOM. Seçmeli 3 - - 4
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ-4 - ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ IV
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
TEKSEÇ-4304 Türkçe KONTROL SİSTEMLERİ-II Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-4306 Türkçe SAYISAL HABERLEŞME Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-4308 Türkçe KUMANDA DEVRELERİ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-4310 Türkçe NÜKLEER TEKNOLOJİ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-4312 Türkçe ROBOTİK SİSTEMLER Seçmeli 3 - - 4
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ11 - ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ XI
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
TEKSEÇ-11401 Türkçe SENKRON MAKİNE UYGULAMALARI Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-11403 Türkçe BİYOMEDİKAL MÜH. TEMELLERİ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-11405 Türkçe BİLGİSAYAR İLETİŞİMİ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-11407 Türkçe ENERJİ HATLARI MÜH. Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-11409 Türkçe AKILLI KONTROL SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 4
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ-5 - ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ V
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
TEKSEÇ-5401 Türkçe YÜKSEK GERİLİM TEKNİĞİ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-5402 Türkçe SENSÖRLER Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-5403 Türkçe YAPAY SİNİR AĞLARI Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-5405 Türkçe YAPAY ZEKA Seçmeli 3 - - 4
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ-7 - ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ VII
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
TEKSEÇ-7401 Türkçe GÜÇ SİSTEMLERİ ANALİZİ-I Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-7403 Türkçe MEKATRONİK Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-7405 Türkçe ANTENLER VE YAYILMA Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-7407 Türkçe YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI Seçmeli 3 - - 4
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ-9 - ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ IX
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
TEKSEÇ-9401 Türkçe ÖZEL ELEKTRİK MAK. Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-9403 Türkçe FİBER OPTİK HABERLEŞME SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-9405 Türkçe HABERLEŞME ELEKTRONİĞİ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-9407 Türkçe ENERJİ YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-9409 Türkçe ELEKTRONİK COĞRAFİ BİLG. SİSTEM. Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-9411 Türkçe ELEKTRİKLİ TAŞITLAR Seçmeli 3 - - 4
SOSSEC-3 - ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. SOSYAL SEÇMELİ 3
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
SOSSEC-301 Türkçe ENDÜSTRİYEL PAZARLAMA Seçmeli 3 - - 3
SOSSEC-303 Türkçe KÜLTÜRLERARASI İLETİŞİM Seçmeli 3 - - 3
SOSSEC-305 Türkçe MÜHENDİSLİK ETİĞİ Seçmeli 3 - - 3
SOSSEC-307 Türkçe İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ Seçmeli 3 - - 3
SOSSEC-309 Türkçe BİLİM TARİHİ Seçmeli 3 - - 3
SOSSEC-311 Türkçe İLK YARDIM VE SAĞLIK BİLGİSİ Seçmeli 3 - - 3
SOSSEC-313 Türkçe FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET Seçmeli 3 - - 3
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ10 - ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ X
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
TEKSEÇ-10402 Türkçe MOBİL İLETİŞİM SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-10404 Türkçe ELEKTRİK MOTOR SÜRÜCÜLERİ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-10406 Türkçe ENERJİ ÜR. VE ÇEVRESEL ETKİLERİ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-10408 Türkçe GÖRÜNTÜ İŞLEME Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-10412 Türkçe NÜKLEER REAKTÖRLER Seçmeli 3 - - 4
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ12 - ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ XII
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
TEKSEÇ-12402 Türkçe ELEKTRİKLE TAHRİK SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-12404 Türkçe UYGULAMALI GÜÇ ELEKTRONİĞİ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-12406 Türkçe YER UYDU HABERLEŞMESİ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-12408 Türkçe AKILLI ŞEBEKELERE GİRİŞ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-12410 Türkçe OPTOELEKTRONİK Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-12412 Türkçe ELEKTRONİK DEVRE TASARIMI Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-12414 Türkçe ENDÜSTRİYEL KONTROL Seçmeli 3 - - 4
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ-6 - ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ VI
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
TEKSEÇ-6402 Türkçe GÜÇ SİSTEMLERİ ANALİZİ-II Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-6404 Türkçe SAYISAL KONTROL SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-6406 Türkçe MİKRODALGA TEKNİĞİ Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-6408 Türkçe AYDINLATMA TEKNİĞİ Seçmeli 3 - - 4
ELEKTRİK-TEKNİKSEÇ-8 - ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. TEKNİK SEÇMELİ VIII
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
TEKSEÇ-8402 Türkçe GÜÇ SİSTEMLERİNDE KORUMA Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-8404 Türkçe ALTERNATİF ENERJİLER VE MOD. Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-8406 Türkçe MİKRODENETLEYİCİLER Seçmeli 3 - - 4
TEKSEÇ-8408 Türkçe GÜÇ SİSTEMLERİNİN TASARIMI Seçmeli 3 - - 4
SOSSEC-4 - ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜH. SOSYAL SEÇMELİ 4
Ders Kodu [DersinDili] Ders Adı Ders Türü [D] [U] [L] AKTS Rapor
SOSSEC-402 Türkçe İŞ HUKUKU Seçmeli 3 - - 3
SOSSEC-404 Türkçe ERGONOMİ Seçmeli 3 - - 3
SOSSEC-406 Türkçe AFET YÖNETİMİ Seçmeli 3 - - 3
SOSSEC-408 Türkçe BİLİMSEL ARAŞ. VE SUNUM TEK. Seçmeli 3 - - 3
SOSSEC-410 Türkçe MEDYA ANALİZLERİ Seçmeli 3 - - 3
SOSSEC-412 Türkçe KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ Seçmeli 3 - - 3
SOSSEC-414 Türkçe HALKLA İLİŞKİLER Seçmeli 3 - - 3